نگهداری از سگ

13 عادت غذایی ناسالم سگ ها که باید ترک شوند!

عادات غذایی ناسالم سگ ها

سگ ها نیز مانند انسان ها عادات بد غذایی دارند. اگرچه در بیشتر موارد این عادت ها، ریشه در رفتار دارند اما ایجاد محیط و اقلام ایمن، بسیار مفید است زیرا می تواند نشانه ای از یک بیماری زمینه ای باشد. وقتی سگ تان خیلی کمتر از مقدار مورد نیاز، غذا خورده یا همیشه بیشتر غذا می خواهد، این موضوع را به هیچ وجه نادیده نگیرید. در زیر، عادات غذایی ناسالم سگ آورده شده و هر بار که سگ دوست داشتنی تان غذا می خورد، باید مراقب باشید.

1. نشان دادن علائم ترس

بیشتر سگ ها بسیار مشتاق هستند که بینی خود را در یک کاسه بزرگ غذا فرو کنند. با این حال اگر سگ تان در هنگام صرف غذا خم شده یا علائم ترس را از خود نشان می دهد، به احتمال زیاد مشکل از غذای سگ نیست. انواع خاصی از ظروف سگ وجود دارد که می تواند حس عصبی را در حیوان ایجاد کند و ظروف فلزی، یکی از بزرگترین مقصران هستند. رفتارشناسان سگ پیشنهاد می کنند علت های متداولی که باعث می شود سگ در اطراف ظروف فلزی، بترسد به دلایل زیر است:

  • صدای برخاسته از برخورد تسمه یا قلاده شان با ظرف فلزی در حین غذا خوردن، باعث ناراحتی می شود
  • سگ با دیدن انعکاس خود در یک کاسه فلزی احساس ترس کرده و یا ناراحتی در او ایجاد می شود
  • ظرف یا کاسه فلزی چیز جدیدی برای سگ است و باعث می شود در اطراف آن احساس احتیاط کند. به منظور حل این مشکل، سعی کنید کاسه ها یا ظروف غذایی جایگزینی را برای استفاده در هنگام غذا دادن به سگ تان پیدا کنید و ببینید آیا این موضوع به حیوان کمک می کند یا خیر.

2. خیلی سریع غذا خوردن

اگر بنظر می رسد سگ شما غذا را بو می کشد، این کار می تواند نشانه ای از وجود یک مشکل پزشکی باشد. هنگامی که متوجه وجود این علامت می شوید، اولین کاری که باید انجام دهید این است که به دامپزشک اجازه دهید حیوان خانگی تان را معاینه کند. اگر دامپزشک شما می گوید که شکم حیوانتان مشکلی ندارد، از خود بپرسید آیا سگ تان برای غذا رقابت می کند یا خیر. اگر سگ شما برای غذا با هیچ حیوان دیگری رقابت نمی کند؛ سعی کنید بجای یک وعده بزرگ، هر روز چند وعده غذایی کوچک به او بدهید. یا می توانید کاسه ای بخرید که حیوان به آرامی از آن تغذیه می کند و بطور طبیعی میزان مصرف غذای حیوان خانگی تان را کاهش می دهد.

3. اختصاص زمان برای غذا خوردن

اگرچه سگ هایی وجود دارند که خیلی سریع غذا می خورند، اما سگ هایی هم هستند که زمان بیشتری برای اتمام وعده های غذایی شان نیاز دارند. این موضوع ممکن است چیز بدی نباشد و احتمالاً به این علت است که توله سگ شما با محیط خود احساس کاملاً راحتی دارد. در هر صورت این احتمال نیز وجود دارد که آهسته غذا خوردن می تواند نشانه ای از یک مشکل پنهان در سلامتی حیوان باشد. اگر به دفعات زیاد، مدت زمان غذا خوردن حیوان خیلی طولانی می شود، ممکن است یک دندان خراب و یا ناراحتی معده داشته باشد که فرایند خوردن را برایش بسیار دشوار می نماید. سگ تان را نزد دامپزشک ببرید تا این عادت بد را برطرف کند بخصوص اگر که یک رفتار جدید باشد.

4. انتقال غذا به روی زمین

سگ هایی هستند که نسبت به آنچه که می خورند سختگیر نیستند اما بیشتر نگران “چگونگی و نحوه” غذا خوردنشان هستند. ممکن است تماشای دوست پشمالویتان که غذایش را از کاسه اش به زمین منتقل می کند جذاب باشد، اما این کار همچنین می تواند لکه هایی را روی زمین های تازه تمیز شده تان باقی بگذارد. ضروری است مراقب این رفتارها باشید اگر:

  • سگ شما صدایی که هنگام لمس کاسه ایجاد می شود را دوست ندارد.
  • کاسه بوی نامطبوعی مانند صابون دارد.
  • سگ شما از حرکت دادن کاسه هنگام غذا خوردن خوشش نمی آید
  • توله سگ تان ممکن است ترجیح دهد بیشتر روی زمین غذا بخورد.

5. پرخوری یا مصرف زیاد غذا

سگی که کالری زیادی در مدت زمان کوتاهی مصرف می کند؛ ممکن است مشکلات گوارشی، افزایش وزن، و افسردگی را تجربه کند. متداول ترین دلایلی که باعث پرخوری سگ می شوند عبارتند از:

  • کسالت و خستگی: وقتی سگی برای مدت طولانی بدون سرگرمی تنها می ماند، ممکن است با خوردن غذاها و میان وعده ها، این حس را کاهش دهد.
  • آسیب به سیستم عصبی مرکزی (CNS): آسیب به CNS می تواند توانایی سگ را در تشخیص زمانی که سیر است، محدود کند. در نتیجه نمی تواند در زمان درست، دست از غذا خوردن بکشد. این آسیب می تواند بدلیل ضربه ای مانند ضربه شدید به سر یا به علت ضایعات ناشی از انگل ها اتفاق بیفتد. پرخوری ناشی از آسیب CNS ممکن است با تکان های غیرقابل کنترل، حرکات غیر معمول، و یا تشنج همراه باشد.
  • عدم تعادل هورمونی: عدم تعادل در سطوح هورمونی سگ می تواند اشتها را بیش از حد تحریک کند که منجربه پرخوری می شود.
  • گرسنگی طولانی: سگی که مدت زیادی بدون غذا خوردن به سر می برد، ممکن است برای کاهش گرسنگی خود، پرخوری کند. خوردن بیش از حد ممکن است منجربه اسهال، استفراغ، و نفخ شود.
  • تغذیه بیش از حد: هنگامی که بطور مداوم به سگ تان غذای بیشتری می دهید، فکر می کند که این مقدار غذا، طبیعی است. پس تصور می کند که باید همه آن را بخورد. اگر توله تان پرخوری می کند، روش صحیح مقابله با این مشکل تا حد زیادی به دلیل اصلی آن بستگی دارد. اگر بدلیل بی حوصلگی است، سعی کنید از طریق جلسات آموزشی و جویدن اسباب بازی ها، برای حیوان سرگرمی ایجاد کنید. استفاده از کاسه های طراحی شده جهت جلوگیری از پرخوری یا غذا دادن با دست به سگ نیز ممکن است در کاهش میزان مصرف غذای حیوان خانگی تان کمک کند.

6. حساس بودن با غذا

آیا سگ تان همیشه غذا خوردن را دوست داشته است؟ اگر این طور نیست، اولین کاری که باید انجام دهید این است که به دامپزشک اجازه دهید حیوان خانگی تان را معاینه کند تا مطمئن شود هیچ مشکلی در بحث سلامتی حیوان وجود ندارد. اکثراً سگ های پرخور صرفاً ترجیحات غذایی خاصی دارند. ترفند برخورد با یک غذاخور حساس، از طریق آزمون و خطا بوجود می آید. تا حد ممکن، غذاهای مختلف سگ با کیفیت بالا را امتحان کنید تا غذایی را پیدا کنید که حیوان خانگی تان آن را دوست دارد.

7. دفن یا نگهداری مواد غذایی

این موضوع در واقع یک رفتار رایج در سگ ها بوده و یک عادت بد غذایی است که حیوان براحتی می تواند آن را فراموش کند. می توانید این کار را با برداشتن کاسه یا ظرف غذای حیوان خانگی خود، بلافاصله پس از پایان غذا شروع کنید. در نهایت سگ تان یاد می گیرد غذایش را در یک بازه زمانی خاص بدون انبار کردنش، بخورد. انباشت غذا غالباً بدلیل مشکلات سلامتی نیست بلکه غریزه سگ در نگهداری غذا برای زمان های بعدی است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد مطلب ” چرا سگ ها غذا را دفن می کنند” را بخوانید.

8. اصلاً چیزی نخوردن

سگی که چیزی نمی خورد، قطعاً دلیلی برای نگرانی وجود دارد. غذا نخوردن سگ علت های مختلفی دارد. این علت ها را در مطلب دلایل غذا نخوردن سگ کامل توضیح داده ایم. به احتمال زیاد سگ شما از یک بیماری جدی رنج می برد. بنابراین حیوان را حتماً در اولین فرصت نزد دامپزشک ببرید. مشکلات سلامتی رایجی که باعث می شود سگ تان از غذا خوردن امتناع کند، عبارتند از:

  • کرم یا انگل
  • مشکلات دندانی
  • آلرژی
  • مشکلات گوارشی

اگر دامپزشک شما می گوید از دست دادن اشتهای سگ تان بدلیل یک مشکل رفتاری است و نه نتیجه یک مشکل در وضعیت سلامتی حیوان؛ کارهایی وجود دارد که می توانید برای تشویق سگ تان به خوردن غذا، انجام دهید. این موضوع ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • تغذیه بر اساس برنامه منظم
  • کاهش، ارائه خوراکی، و غذا
  • جالب کردن زمان غذا
  • قبل از صرف غذا، سگ تان را به پیاده روی ببرید
  • امتحان نوع دیگری از غذای سگ
  • تغییر محل یا موقعیت تغذیه حیوان خانگی تان

 

9. حرکت کاسه یا ظرف غذا

شما ظرف غذای سگ تان را در یک مکان مشخص قرار می دهید اما زمانی که غذا خوردن حیوان تمام شد، ظرف را به سمت دیگر اتاق می برد. این یک رفتار غذایی عجیب و جالب است که باید تماشا کرد و برخلاف سایر عادات، این حرکت نشانه مشکل در سلامتی حیوان نیست. بهرحال ممکن است بعداً این کار از طرف شما بسیار خسته کننده شود بخصوص اگر نتوانید مکان ظرف را هنگام تغذیه حیوان پیدا کنید. اگر نمی خواهید سگ تان ظرف غذایش را عوض کند، در همان ظرف خودش به او غذا بدهید. همچنین می توانید کاسه ای را انتخاب کنید که لاستیکی در قسمت بیرونی ظرف در پایین داشته باشد تا از سُر خوردن آن به نقاط دیگر خانه جلوگیری کند.

10. بازی با غذا

سگی که از غذا به عنوان اسباب بازی استفاده می کند، نشان می دهد که خسته است. شما می توانید این عادت بد را با ارائه اسباب بازی های سرگرم کننده به سگ تان اصلاح کنید. اگر رفتار بد همچنان ادامه داشت، غذا را بردارید و بعداً به او بدهید تا متوجه شود که نباید با غذایش بازی کند.

11. فقط وقتی شما هستید غذا می خورد

اگر سگ شما نمی تواند بدون حضورتان غذا بخورد، بهترین راه حل این است که به او در محلی غذا بدهید که بتواند شما را براحتی ببیند. به عنوان مثال اگر مشغول تماشای تلویزیون هستید، ظرف غذای او را نزدیک اتاق نشیمن بگذارید. این عادت بد ممکن است بدلیل ناراحتی سگ شما با محیط خود یا مشکلات مربوط به اضطراب ناشی از دوری و جدایی باشد.

12. التماس برای غذا

زمانی که سگ شما هنوز یک توله است، می توانید از درخواست مکرر حیوان برای غذا به بهترین شکل جلوگیری کنید. هر بار که غذا می خورید به توله خودتان هم غذا ندهید، حتی اگر با چشمان بامزه اش به شما خیره می شود. علاوه بر این، بدون دلیل به حیوان غذا ندهید مگر اینکه سگ شما کاری را انجام دهد که شما را خوشحال کند یا حقه ای انجام داده باشد. هر بار که حیوان خانگی تان التماس می کند، در گفتن “نه” قاطع باشید. وقتی غذا می خورید، غذایتان را به اتاق جداگانه ای ببرید تا سگ شما آن را نبیند و شروع به التماس برای غذا نکند.

13. آشغال خوردن

جای تعجب نیست که سگ تان در حال جویدن مبلمان یا کفش باشد. در هر صورت، خوردن آشغال یک رفتار عادی نیست. جدا از این واقعیت که طعم خوبی ندارد، اگر حیوان خانگی تان بیش از حد آشغال مصرف کند، این موضوع می تواند بسیار خطرناک باشد. دلیل رایجی که سگ آشغال می خورد این است که کمبود مواد مغذی اش را جبران کند. انواع خاصی از آشغال ها وجود دارند که سرشار از آهن، روی، منیزیم، و پتاسیم هستند یعنی همان مواد مغذی که سگ برای سالم ماندنش، به آن ها نیاز دارد.

اگر متوجه شدید سگ شما در حیاط خانه تان به خوردن خاک یا آشغال مشغول است، ممکن است این کار، روش او برای جبران کمبود مواد مغذی باشد. بنابراین مطمئن شوید با دامپزشک خود در رابطه با این موضوع مشورت می کنید که چگونه می توانید رژیم غذایی سگ تان را تغییر داده و یا آن را تکمیل تر نمایید.

یکی از مواردی که صاحبان سگ ها را آزار می دهد، مدفوع خوردن سگ ها است. علت این کار را در مطلب مدفوع خوردن سگ ها توضیح داده ایم.
درست مثل شما، سگ تان نیز ترجیح و اولیت های خودش را در هنگام غذا خوردن دارد. اما باید مطمئن شوید ترجیحات او، به عادت های غذایی ناسالم سگ تبدیل نمی شود تا اطمینان حاصل کنید که مقدار مناسب غذا را می خورد.

به این مطلب امتیاز دهید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *